Arrosto morto van Toscha
bewaar
bewaar

Arrosto morto van Toscha

1 uur 30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de poten van de kip, en snijd ze op het gewricht doormidden zodat u twee drumsticks en twee dijstukken hebt. Snijd de vleugels van de kip en snijd de borst van het karkas. Bewaar het karkas. Bestrooi alles met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip en het karkas in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de helft van de wijn, de halve bollen knoflook en rozemarijn toe en laat de kip zonder deksel in 1 uur gaar worden. Keer alles regelmatig en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Voeg iets wijn of bouillon toe als het droog wordt. Neem de stukken borst (de filets) en het karkas na 30 min. uit de pan als ze stevig aanvoelen en dus gaar zijn. Houd de filets apart. Neem de knoflook uit de pan als hij te donker wordt. Leg de filets terug in de pan als de rest van de kip gaar is. Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten met de deksel op de pan. Bestrooi met chilipeper naar smaak.

algemeenRozemarijn is ook heerlijk in bijvoorbeeld tomatensoep.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Arrosto morto van Toscha

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig