Gehaktballetjes met amandelen
Aan de slag
Verwarm 2 el olie in een pan en bak de amandelen 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep alles in een mengkom en laat afkoelen. Meng het gehakt, de helft van de peterselie en het ei erdoor. Voeg chilipeper en zout toe. Draai er met natte handen ballen van ter grootte van een walnoot.
Verhit de rest van de olie en bak de ballen op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg na 10 min. de wijn toe en na 15 min. de tomaat. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie.
Gehaktballetjes met amandelen
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm 2 el olie in een pan en bak de amandelen 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep alles in een mengkom en laat afkoelen. Meng het gehakt, de helft van de peterselie en het ei erdoor. Voeg chilipeper en zout toe. Draai er met natte handen ballen van ter grootte van een walnoot.
Verhit de rest van de olie en bak de ballen op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg na 10 min. de wijn toe en na 15 min. de tomaat. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
1 bakje amandelen
2 tenen knoflook
500 g gehakt
1 bakje platte peterselie
1 ei
0 chilipeper
1 fles droge witte wijn
4 tomaten