Kip met chorizo en sinaasappel
Aan de slag
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 min.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip. Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kip met chorizo en sinaasappel
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 min.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip. Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 2 stuks kippenbouten
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
2 uien
2 tenen knoflook
½ chorizo
4 roma tomaten
1 zak aardappelen
125 ml droge witte wijn
1 handsinaasappel
1 bakje platte peterselie