Smokey aardappelstoof met paprika en chorizo
Deze aardappelstoof met paprika en chorizo wordt extra 'smokey' door de gerookte paprikapoeder. Het zorgt voor een zoete, licht pittige smaak. Een ander pluspunt: het is een eenpansgerecht, dat betekent minder rommel in de keuken!
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit ⅓ olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 3 min. knapperig. Schep uit de pan op een bord, maar laat de olie in de pan.
Voeg de rest van de olie, de paprika en ui toe aan dezelfde pan en bak 8 min. op hoog vuur, tot de ui gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Voeg de aardappel- en tomatenblokjes en de paprikapoeder toe aan de pan. Bak 2 min. en schep goed om. Giet er kokend water bij, breng aan de kook en laat 20 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan, roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en roer de helft door de stoof. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Smokey aardappelstoof met paprika en chorizo
Deze aardappelstoof met paprika en chorizo wordt extra 'smokey' door de gerookte paprikapoeder. Het zorgt voor een zoete, licht pittige smaak. Een ander pluspunt: het is een eenpansgerecht, dat betekent minder rommel in de keuken!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit ⅓ olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 3 min. knapperig. Schep uit de pan op een bord, maar laat de olie in de pan.
Voeg de rest van de olie, de paprika en ui toe aan dezelfde pan en bak 8 min. op hoog vuur, tot de ui gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Voeg de aardappel- en tomatenblokjes en de paprikapoeder toe aan de pan. Bak 2 min. en schep goed om. Giet er kokend water bij, breng aan de kook en laat 20 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan, roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en roer de helft door de stoof. Bestrooi met de rest van de peterselie.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g chorizo
1 zak paprikamix
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 kg vastkokende aardappelen
175 g tomaten
½ el gerookte-paprikapoeder hot
600 ml kokend water
15 g verse peterselie