Goulash uit de slowcooker
bewaar
bewaar

Goulash uit de slowcooker

Haal je slowcooker tevoorschijn, doe er de zelfgemaakte goulash in en take it slow.

30 min. bereiden / 6 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Verhit ½ van de olie in de slowcooker op middelhoge stand en voeg de ui toe. Laat 30 min. zonder deksel fruiten, roer af en toe. Snijd ondertussen het vlees (inclusief het vet) in blokken van 3 cm en snijd de knoflook fijn.

Verhit een braadpan op middelhoog vuur met de rest van de olie en bak het vlees in ca. 12 min. bruin aan alle kanten en gaar. Voeg de knoflook, de paprikapoeder, het karwijzaad, het laurierblad en flink wat verse peper toe en bak nog 3 min. mee.

Zet de stand van de slowcooker op hoog en voeg het vlees, zout en kokende water toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 4 uur met deksel op de slowcooker stoven op middelhoge stand. Roer af en toe.

Schil ondertussen de peen en pastinaken en snijd in plakjes van een ½ cm. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Na 4 uur stoven is het vlees bijna goed, het moet zoals draadjesvlees lekker uit elkaar vallen. Voeg, als het vlees bijna de juiste structuur heeft, de groenten toe en laat nog 2 uur stoven. Serveer de soep eventueel met extra peper en peterselie.

achtergrondinfoDit gerecht is geïnspireerd op goulash, wat traditioneel bereid wordt in een ketel op open vuur. Goulash is geen stoofgerecht maar een soep. Het Hongaarse gerecht ‘pörkölt’ wordt vaak verward met goulash en is wel een stoofgerecht, maar wordt bereid met andere ingrediënten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Goulash uit de slowcooker

Haal je slowcooker tevoorschijn, doe er de zelfgemaakte goulash in en take it slow.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig