Kip met een saus van witte-wijnazijn
Aan de slag
Kippenbouten met zout bestrooien. Olie en 2 el boter verhitten in braadpan. Kip hierin aanbraden. Helft van azijn erbij schenken en deksel op pan leggen. Kippenbouten op laag vuur in 25-30 min. gaar laten worden. Let op: keuken goed ventileren, want azijndamp heeft een branderig effect op keel en ogen! Kip uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van azijn met wijn in pan schenken. Geheel aan de kook brengen en met houten lepel aanbaksels losroeren. Met vork bloem door rest van boter prakken (koks noemen dit mengsel 'beurre manié'). Mengsel in pan scheppen en blijven roeren tot saus glad en lichtgebonden is. Kippenbouten in pan terugleggen en nog even meewarmen.
Kip met een saus van witte-wijnazijn
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kippenbouten met zout bestrooien. Olie en 2 el boter verhitten in braadpan. Kip hierin aanbraden. Helft van azijn erbij schenken en deksel op pan leggen. Kippenbouten op laag vuur in 25-30 min. gaar laten worden. Let op: keuken goed ventileren, want azijndamp heeft een branderig effect op keel en ogen! Kip uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van azijn met wijn in pan schenken. Geheel aan de kook brengen en met houten lepel aanbaksels losroeren. Met vork bloem door rest van boter prakken (koks noemen dit mengsel 'beurre manié'). Mengsel in pan scheppen en blijven roeren tot saus glad en lichtgebonden is. Kippenbouten in pan terugleggen en nog even meewarmen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kippenbouten
1 eetlepel olie
2½ eetlepel boter
200 ml witte-wijnazijn
200 ml droge witte wijn
3 theelepels bloem
Dit heb je nodig
aluminiumfolie