Filetlapjes met witte wijn
Aan de slag
Bedek de filetlapjes met de bloem en bestrooi met peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan.
Bak in dezelfde pan de knoflook 1 min. Schenk de wijn en de bouillon erbij en laat in ca. 10 min. tot 1/3 inkoken. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 7 min. op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Zet het vuur uit en verdeel het vlees over 4 borden. Laat de rest van de boter al roerend smelten in de saus. Voeg de peterselie toe en schenk de saus over het vlees. Lekker na de spaghetti met venkel en met de gesmoorde andijvie met ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Filetlapjes met witte wijn
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bedek de filetlapjes met de bloem en bestrooi met peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan.
Bak in dezelfde pan de knoflook 1 min. Schenk de wijn en de bouillon erbij en laat in ca. 10 min. tot 1/3 inkoken. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 7 min. op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Zet het vuur uit en verdeel het vlees over 4 borden. Laat de rest van de boter al roerend smelten in de saus. Voeg de peterselie toe en schenk de saus over het vlees. Lekker na de spaghetti met venkel en met de gesmoorde andijvie met ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 varkensfiletlapjes
2 el bloem
50 g boter
2 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn
100 ml runderbouillon
1 bakje platte peterselie