Kalfsstoof met venkel en citroen
Aan de slag
Snijd de venkelknollen in dikke parten, verwijder de harde kernen. Rasp de schil van de citroen en pers een citroenhelft uit. Snijd de kalfslappen in 8 grote stukken, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan en schenk de wijn, bouillon, het citroensap en de -rasp erbij. Leg de venkel erbij en breng aan de kook.
Laat het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 75 minuten gaarsudderen. Strooi de peterselie erover en breng op smaak met zout en peper. Lekker met krielaardappeltjes.
Kalfsstoof met venkel en citroen
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Snijd de venkelknollen in dikke parten, verwijder de harde kernen. Rasp de schil van de citroen en pers een citroenhelft uit. Snijd de kalfslappen in 8 grote stukken, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan en schenk de wijn, bouillon, het citroensap en de -rasp erbij. Leg de venkel erbij en breng aan de kook.
Laat het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 75 minuten gaarsudderen. Strooi de peterselie erover en breng op smaak met zout en peper. Lekker met krielaardappeltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
1 citroen
700 g kalfslapjes
0 bloem om te bestuiven
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml droge witte wijn
100 ml runderbouillon
6 takjes peterselie