Kip gestoofd in witte wijn
Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.
Aan de slag
Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.
Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.
Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.
Prei
Instructievideo - 03:59 min.
Kip gestoofd in witte wijn
Instructievideo - 02:24 min.
Kip gestoofd in witte wijn
Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.
Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.
Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
1 kg kippenpoot zonder rugstuk
3 preien
4 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
250 ml droge witte wijn
2 kippenbouillontabletten
500 ml water
200 g crème fraîche
20 g verse platte peterselie