Groene risotto met ricotta
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de spinazie. Voeg zodra deze geslonken is de andere helft toe. Houd de spinazie apart.
Verhit 20 g boter in een soeppan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur 5 min. Laat het geheel niet kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Roer de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, zodat de risotto nog steeds vochtig is. Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.
Roer de rest van de boter erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. staan. Schep de peterselie erdoor en verdeel de rest van de ricotta erover. Serveer direct.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Groene risotto met ricotta
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de spinazie. Voeg zodra deze geslonken is de andere helft toe. Houd de spinazie apart.
Verhit 20 g boter in een soeppan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur 5 min. Laat het geheel niet kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Roer de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, zodat de risotto nog steeds vochtig is. Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.
Roer de rest van de boter erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. staan. Schep de peterselie erdoor en verdeel de rest van de ricotta erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 zak spinazie
40 g roomboter
1 ui
2 stengels bleekselderij
350 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
550 ml kippenbouillon
1 bakje ricotta
0 chilipeper
1 bakje platte peterselie