Risotto met twee soorten kaas
bewaar
bewaar

Risotto met twee soorten kaas

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Roer de rijst erdoor en bak hem al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het geheel sudderen totdat de wijn is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten op laag vuur gaarsudderen. Roer regelmatig en voeg steeds een scheut bouillon toe. De risotto is goed als de rijst smeuïg en vochtig is, maar nog wel beet heeft. Kook de sugar snaps in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Schaaf 4-8 plakken van de pecorino en breek ze in stukken. Rasp de rest van de pecorino. Roer achtereenvolgens de ricotta en de geraspte pecorino door de risotto, terwijl die nog op laag vuur staat, totdat de kaas iets is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier warme diepe borden en verdeel de sugar snaps en de stukjes pecorino erover. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met twee soorten kaas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig