Olijfgehaktballetjes
Aan de slag
Meng het gehakt, de knoflook, het ei en de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel in 12 balletjes en druk plat. Neem een plat balletje in je hand en leg er een olijf op. Vouw het gehakt eromheen en rol er een balletje van. Druk goed vast. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg de pastasaus toe. Laat met de deksel op de pan nog 5 min. zacht stoven. Serveer de balletjes warm, maar koud smaken ze ook goed. Lekker na de spaghetti met venkel en met de spinazie, knoflook en rozijnen (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Olijfgehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng het gehakt, de knoflook, het ei en de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel in 12 balletjes en druk plat. Neem een plat balletje in je hand en leg er een olijf op. Vouw het gehakt eromheen en rol er een balletje van. Druk goed vast. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg de pastasaus toe. Laat met de deksel op de pan nog 5 min. zacht stoven. Serveer de balletjes warm, maar koud smaken ze ook goed. Lekker na de spaghetti met venkel en met de spinazie, knoflook en rozijnen (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g rundergehakt
1 teen knoflook
1 ei
1 tl Italiaanse keukenkruiden
12 groene olijven
3 el olijfolie
1 pakje tomatensaus