Calzone met paddenstoelen en gorgonzola
bewaar
bewaar

Calzone met paddenstoelen en gorgonzola

45 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Mix het pizzabloem met het water en ⅓ van de olijfolie. Kneed ca 10-12 min tot een soepel deeg. Dek af tot gebruik.

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Halveer de prei, spoel schoon en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en prei al omscheppend 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 8 min. mee, tot het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en voeg de gorgonzola en kappertjes toe. Schep door en breng op smaak met peper.

Vet de bakplaat in. Bestuif het werkvlak met bloem, halveer het deeg. Rol elk stuk deeg uit tot een lap van ca. 25 cm doorsnede. Leg op de bakplaat. Verdeel het champignonmengsel over de helft van elke deeglap en houd 2 cm van de randen vrij. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan met een vork. Bestuif licht met wat bloem en bak ca. 25 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Calzone met paddenstoelen en gorgonzola

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig