Pizza calzone
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Druiven halveren. Artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden. Roquefort verkruimelen. Druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erboven fijn knippen. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Ieder deel uitrollen tot ronde lap. 1/4 deel van vulling in midden op elke deeglap leggen en dichtklappen. Randen goed aandrukken. Calzones in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met frisse salade.
Pizza calzone
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Druiven halveren. Artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden. Roquefort verkruimelen. Druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erboven fijn knippen. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Ieder deel uitrollen tot ronde lap. 1/4 deel van vulling in midden op elke deeglap leggen en dichtklappen. Randen goed aandrukken. Calzones in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met frisse salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak mix voor pizzabodem
150 g witte druiven
2 blikjes artisjokharten
200 g roquefort
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels gedroogde oregano
0 zout en peper
½ zakje verse bieslook