Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min. Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.
Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips. Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rest van de koriander.
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
hoofdgerecht
null personen
542 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min. Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.
Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips. Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
1 teen knoflook
1 ui
850 g kidneybonen uit blik
15 g verse koriander
1 tl gemalen komijn
4 druppels tabasco
40 g tortillachips naturel
125 ml crème fraîche
150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)