Taco's met ananas, paprika en kidneybonen
Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.
Aan de slag
Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.
Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.
Taco's met ananas, paprika en kidneybonen
Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.
Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ananas
1 ui
1 rode paprika
3 tomaten
2 el traditionele olijfolie
400 g kidneybonen uit blik
12 tacoschelpen
150 g gemalen belegen kaas 50+
15 g verse koriander