Taco's met ananas, paprika en kidneybonen
bewaar
bewaar

Taco's met ananas, paprika en kidneybonen

Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.

30 min. bereiden / 10 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.

Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.

bereidingstipAnanas schillen? Met een groot, stevig mes kunt u de vrucht prima schoonmaken. Verwijder de kapjes van de ananas. Zet de vrucht rechtop op een werkvlak en snijd vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil. De achtergebleven 'ogen' kunt u eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Taco's met ananas, paprika en kidneybonen

Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig