Taco’s met groente, kidneybonen en avocado
Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool en broccoli in stukken van 2-3 cm en meng met ⅔ van de olie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Spoel ondertussen de bonen onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel zout ca. 5 min. Meng de yoghurt met de sriracha.
Verkruimel de feta. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt. Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.
Taco’s met groente, kidneybonen en avocado
Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool en broccoli in stukken van 2-3 cm en meng met ⅔ van de olie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Spoel ondertussen de bonen onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel zout ca. 5 min. Meng de yoghurt met de sriracha.
Verkruimel de feta. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt. Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.
variatietip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bloemkool
300 g broccoli
3 el milde olijfolie
400 g kidneybonen in blik
1 tl gemalen komijn
300 ml Griekse yoghurt 0%
2 el sriracha
150 g feta
1 avocado
3 tomaten
8 tortillawraps
Dit heb je nodig
bakpapier