Panpizza met kidneybonen & gehakt
Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje.
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten, bosui en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de yoghurt met het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Bak de laatste minuut de bonen mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot puree. Rasp de kaas.
Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak in elke pan één wrap 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt met bonen en de kaas erover. Verwarm nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel op de pan. Verdeel de tomatensalsa en limoenyoghurt erover en serveer direct.
Panpizza met kidneybonen & gehakt
Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten, bosui en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de yoghurt met het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Bak de laatste minuut de bonen mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot puree. Rasp de kaas.
Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak in elke pan één wrap 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt met bonen en de kaas erover. Verwarm nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel op de pan. Verdeel de tomatensalsa en limoenyoghurt erover en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tomaten
1 bosui
1 limoen
100 ml milde yoghurt
150 g rundergehakt
1 tl gemalen komijn
200 g kidneybonen in pot
1 avocado
30 g cheddar 48+
2 tortillawraps