Tortilla's met zomergroenten en worstjes
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap, de koriander en peper en zout naar smaak aan de rijst toe.
Bestrijk ondertussen de courgette, aubergine en tomaat met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten 3-5 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Doe de worsten in het aluminium bakje en zet op de barbecue. Bak in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Neem de worsten uit het bakje en gril ze nog 2 min. rechtstreeks op het barbecue-rooster. Halveer ze in de lengte.
Leg elke tortilla op een stuk aluminiumfolie. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de tortilla's. Verdeel de groenten en rijst erover en leg er een half worstje op. Rol de tortilla's op, omwikkel ze met de folie en leg ze 4 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de salsasaus.
Barbecueën
Instructievideo - 02:41 min.
Tortilla's met zomergroenten en worstjes
hoofdgerecht
null personen
1055 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap, de koriander en peper en zout naar smaak aan de rijst toe.
Bestrijk ondertussen de courgette, aubergine en tomaat met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten 3-5 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Doe de worsten in het aluminium bakje en zet op de barbecue. Bak in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Neem de worsten uit het bakje en gril ze nog 2 min. rechtstreeks op het barbecue-rooster. Halveer ze in de lengte.
Leg elke tortilla op een stuk aluminiumfolie. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de tortilla's. Verdeel de groenten en rijst erover en leg er een half worstje op. Rol de tortilla's op, omwikkel ze met de folie en leg ze 4 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de salsasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
1 limoen
1 bakje koriander
1 courgette
1 aubergine
2 trostomaten
4 el olijfolie
2 schaaltjes chorizo
1 pak meergranen tortilla's
1 bekertje crème fraîche
1 beker Deense
1 potje salsa
Dit heb je nodig
aluminium grillbakje