Stamp met sperziebonen, tonijn en olijven
Aan de slag
Snijd de aardappelen met schil in vieren en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek de sperziebonen doormidden. Kook ze in water in ca. 7 min. beetgaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelen en de slagroom toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de sperziebonen, de tonijn met olie en de olijven erdoor. Verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper en zout.
Stamp met sperziebonen, tonijn en olijven
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen met schil in vieren en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek de sperziebonen doormidden. Kook ze in water in ca. 7 min. beetgaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelen en de slagroom toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de sperziebonen, de tonijn met olie en de olijven erdoor. Verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
600 g sperziebonen
3 el olijfolie
1 teen knoflook
1 bekertje slagroom
2 blikjes tonijn in olie
½ potje zwarte olijven
Dit heb je nodig
pureestamper