Sperziebonen met mediterrane tonijnsaus
Aan de slag
Halveer de aardappelen en kook ze in weinig water in 25 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels tonijnolie en fruit hierin de paprika, de ui, de knoflook en de olijvenplakjes. Verdeel de tonijn in stukken en schep deze bij het mengsel in de pan. Warm het voorzichtig omscheppend door. Giet de sperziebonen af en schud ze om met 1 eetlepel tonijnolie. Verdeel de aardappelen en bonen over 4 borden, schep het tonijnmengsel erop en strooi er naar smaak zout en peper over.
Sperziebonen met mediterrane tonijnsaus
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de aardappelen en kook ze in weinig water in 25 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels tonijnolie en fruit hierin de paprika, de ui, de knoflook en de olijvenplakjes. Verdeel de tonijn in stukken en schep deze bij het mengsel in de pan. Warm het voorzichtig omscheppend door. Giet de sperziebonen af en schud ze om met 1 eetlepel tonijnolie. Verdeel de aardappelen en bonen over 4 borden, schep het tonijnmengsel erop en strooi er naar smaak zout en peper over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappels
500 g sperziebonen
2 blikken tonijn moot in olijfolie
1 rode paprika
1 kleine ui
1 teen knoflook
75 g zwarte olijven