Rucolasoep
Misschien denk je er niet als eerste aan, maar nootachtige rucola is heerlijk als soepje. Lekker bestrooid met geitenkaas.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). Voeg de bouillon, water en de slagroom toe.
Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Rucolasoep
Misschien denk je er niet als eerste aan, maar nootachtige rucola is heerlijk als soepje. Lekker bestrooid met geitenkaas.
voorgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). Voeg de bouillon, water en de slagroom toe.
Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
350 ml bouillon met kippenvlees
500 ml kraanwater
250 ml verse slagroom
1 kruimige aardappel
150 g rucola
100 g zachte geitenkaas
Dit heb je nodig
staafmixer