Bietjessoep met hartcroutons
bewaar
bewaar

Bietjessoep met hartcroutons

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

In soeppan helft van boter verhitten. Bietjes hierin 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur bakken. Laatste minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken.

Bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep op smaak brengen met peper en eventueel suiker. Soep op laag vuur met deksel op pan 15 min. laten doorkoken.

Intussen met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken. Brood aan beide zijden met rest van boter besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin bakken. Even op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone besmeren. Soep over vijf diepe borden verdelen. In ieder bord 2 hartjescroutons leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietjessoep met hartcroutons

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig