Koninginnesoep
Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.
Aan de slag
Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de peen. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
Splits het ei. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de rest van de boter en ⅘ van de slagroom toe. Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Koninginnesoep
Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.
voorgerecht
null personen
285 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de peen. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
Splits het ei. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de rest van de boter en ⅘ van de slagroom toe. Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 prei
250 g winterpeen
50 g ongezouten roomboter
350 ml kippenbouillon in pot
2 el tarwebloem
700 ml kraanwater
1 middelgroot scharrelei
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer