Gemarineerde zoetzure uien
Aan de slag
Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden. Partjes in weckfles leggen. Citroenen uitpersen. In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen. Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen. Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen. Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren. Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker bij Indische gerechten of door salades
Gemarineerde zoetzure uien
bijgerecht
null personen
65 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden. Partjes in weckfles leggen. Citroenen uitpersen. In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen. Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen. Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen. Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren. Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker bij Indische gerechten of door salades
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote uien
2 citroenen
3 eetlepels olie
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel koenjit
2 theelepels zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
Dit heb je nodig
kleine weckpot inhoud ca. 3/4 liter