Zoetzure bloemkool
Aan de slag
Snijd de bloemkoolroosjes iets kleiner. Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de gembersiroop, de geelwortel en 3 eetlepels water bijna tot aan het kookpunt. Meng er de bloemkoolroosjes door. Zet het vuur lager en laat de roosjes in ca. 10 minuten met een deksel op de pan zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Schep het geheel tussentijds enkele malen om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bloemkoolroosjes in het vocht afkoelen. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de pan. Schep ze in een schaal. Lekker als tafelzuur bij Indonesische gerechten, bijvoorbeeld nasi goreng.
Zoetzure bloemkool
bijgerecht
null personen
30 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bloemkoolroosjes iets kleiner. Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de gembersiroop, de geelwortel en 3 eetlepels water bijna tot aan het kookpunt. Meng er de bloemkoolroosjes door. Zet het vuur lager en laat de roosjes in ca. 10 minuten met een deksel op de pan zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Schep het geheel tussentijds enkele malen om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bloemkoolroosjes in het vocht afkoelen. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de pan. Schep ze in een schaal. Lekker als tafelzuur bij Indonesische gerechten, bijvoorbeeld nasi goreng.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g panklare bloemkoolroosjes
75 ml witte wijnazijn
3 eetlepels gembersiroop
½ theelepel koenjitpoeder (geelwortel)