Zoetzure auberginecompote
bewaar
bewaar

Zoetzure auberginecompote

1 uur 5 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Aubergines wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag 3 eetlepels olie verhitten. Aubergine op halfhoog vuur al omscheppend licht goudbruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Bestrooien met zout. 1 eetlepel olie in koekenpan doen en bleekselderij in enkele minuten lichtbruin bakken. Uit pan scheppen en laten uitlekken. Nog 1 eetlepel olie verhitten en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Kappertjes en olijven afspoelen onder koud water. Olijven in plakjes snijden. Azijn en suiker door tomatensaus roeren. Kappertjes, olijven, (weinig) zout en peper toevoegen. Chocolade boven saus raspen en erdoor roeren. Aubergine en selderij door saus roeren. Caponata nog ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Pijnboompitten goudbruin roosteren in droge koekenpan. Caponata laten afkoelen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.

Caponata serveren op kamertemperatuur. Bestrooien met pijnboompitten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoetzure auberginecompote

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig