Zoetzure groenteschotel
Aan de slag
Bestrooi de aubergineblokjes in een vergiet met zout en laat ze 1 uur staan. Druk daarna het vocht eruit en dep droog. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Schep op een bord. Doe 1 eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij in 3 minuten goudgeel. Schep de tomaat, de olijven, de peer, de amandelen en de kappertjes erdoor en doe het kaneelstokje en de kruidnagels erbij. Doe een deksel op de pan en stoof 20 minuten op laag vuur. Schep dan de aubergine met de suiker en azijn door het groentemengsel en laat alles zonder deksel nog 15 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met geroosterd brood en rauwe ham.
Zoetzure groenteschotel
voorgerecht
null personen
270 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de aubergineblokjes in een vergiet met zout en laat ze 1 uur staan. Druk daarna het vocht eruit en dep droog. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Schep op een bord. Doe 1 eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij in 3 minuten goudgeel. Schep de tomaat, de olijven, de peer, de amandelen en de kappertjes erdoor en doe het kaneelstokje en de kruidnagels erbij. Doe een deksel op de pan en stoof 20 minuten op laag vuur. Schep dan de aubergine met de suiker en azijn door het groentemengsel en laat alles zonder deksel nog 15 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met geroosterd brood en rauwe ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
4 eetlepels olijfolie
1 ui
1 stengel bleekselderij
250 g tasty tom tomaten
50 g groene olijven
1 peer
2 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels kappertjes
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
3 eetlepels suiker
3 eetlepels witte-wijnazijn