Auberginestoofpotje met bleekselderij
Aan de slag
In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.
Auberginestoofpotje met bleekselderij
bijgerecht
null personen
165 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 aubergines
1 stengel bleekselderij
½ zakje pijnboompitten
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 theelepel suiker
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
½ zakje verse basilicum