Rodebessenchutney
Aan de slag
In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.
Rodebessenchutney
bijgerecht
null porties
0 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bak rode aalbessen
3 rode uien
5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels balsamicoazijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 cm verse gemberwortel
8 zwarte peperkorrels
Dit heb je nodig
jampot met schroefdeksel of weckpot (inhoud 1/2 l)