Runderstoofpot met rodekool
Aan de slag
Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit. Snijd in repen. Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik. Verhit de boter in een braadpan. Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 min. Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 min mee. Bestrooi het vlees met de vleeskruiden en schep om. Schep de rodekool en de wortel erdoor. Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel het brood in grote stukken. Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor. Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot. Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 min. bruin worden.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Runderstoofpot met rodekool
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit. Snijd in repen. Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik. Verhit de boter in een braadpan. Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 min. Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 min mee. Bestrooi het vlees met de vleeskruiden en schep om. Schep de rodekool en de wortel erdoor. Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel het brood in grote stukken. Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor. Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot. Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 min. bruin worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rodekool
2 grote winterpenen
70 g ongezouten roomboter
500 g riblappen
4 sjalotten
10 g rundvleeskruiden
300 ml rode wijn
½ vloerbrood