Rodekool met tutti frutti
Met tutti frutti, kaneel en rode wijn geef je rodekool een verrassend zoet-kruidige smaak.
Aan de slag
Snijd de rodekool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het zout, de suiker, kaneelstokjes en wijn toe en kook 1 min. mee.
Schep de kool en tutti frutti erdoor en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het mengsel 45 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Rodekool met tutti frutti
Met tutti frutti, kaneel en rode wijn geef je rodekool een verrassend zoet-kruidige smaak.
bijgerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rodekool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het zout, de suiker, kaneelstokjes en wijn toe en kook 1 min. mee.
Schep de kool en tutti frutti erdoor en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het mengsel 45 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g rodekool
1 ui
50 g ongezouten roomboter
2 tl zout
50 g kristalsuiker
2 kaneelstokjes
250 ml volle rode wijn
250 g tutti frutti