Rodekool koken
Rodekool koken doe je met dit recept. Serveer met aardappelen en stoofvlees of varieer met appel, gesnipperde ui of kaneel. Zo geef jij er gemakkelijk je eigen twist aan.
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de rodekool en leg met het snijvlak op de snijplank. Snijd de kool in hele dunne plakken (of gebruik een mandoline).
Breng in een ruime pan op middelhoog vuur de rode kool met het water, azijn en het zout aan de kook met de deksel op de pan. Kook 30 min. op laag vuur tot de rodekool zacht en gaar is, roer af en toe zodat-ie niet aanbakt. Haal de pan van het vuur, giet eventueel af en roer de boter erdoor.
Rodekool koken
Rodekool koken doe je met dit recept. Serveer met aardappelen en stoofvlees of varieer met appel, gesnipperde ui of kaneel. Zo geef jij er gemakkelijk je eigen twist aan.
bijgerecht
null personen
70 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de rodekool en leg met het snijvlak op de snijplank. Snijd de kool in hele dunne plakken (of gebruik een mandoline).
Breng in een ruime pan op middelhoog vuur de rode kool met het water, azijn en het zout aan de kook met de deksel op de pan. Kook 30 min. op laag vuur tot de rodekool zacht en gaar is, roer af en toe zodat-ie niet aanbakt. Haal de pan van het vuur, giet eventueel af en roer de boter erdoor.
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g rodekolen
300 ml water
2 el rodewijnazijn
½ tl zout
1 el ongezouten roomboter