Romige rodekool
De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken. Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Romige rodekool
De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom.
bijgerecht
null personen
240 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken. Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl venkelzaad
600 g rodekool
2 jazz-appels
1 el rodewijnazijn
300 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
30 g ongezouten roomboter
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
vijzel