Courgettecake met hüttenkäse
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en 1/2 tl zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje.
Roer in een andere kom het ei met de pesto met een vork los en meng er de courgette, hüttenkäse, tomaatjes en naar smaak chilipeper door.
Schenk het courgettemengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met de vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cake in ca. 35 min. gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Keer de cake op een schaal en serveer hem lauwwarm. Lekker met een salade van peenjulienne en gevulde peppadew.
Courgettecake met hüttenkäse
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en 1/2 tl zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje.
Roer in een andere kom het ei met de pesto met een vork los en meng er de courgette, hüttenkäse, tomaatjes en naar smaak chilipeper door.
Schenk het courgettemengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met de vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cake in ca. 35 min. gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Keer de cake op een schaal en serveer hem lauwwarm. Lekker met een salade van peenjulienne en gevulde peppadew.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
1 ei
4 el pesto
250 g courgette
200 g hüttenkäse
75 g semi-zongedroogde tomaten
0 chilipeper
Dit heb je nodig
cakevorm inhoud 1 liter