Cheddarscones
Aan de slag
Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en meng totdat het een fijn kruim wordt. Voeg de bieslook, tomaat en 50 g kaas toe en meng goed. Schenk de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een snijplank met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 1/2 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 6 cm doorsnede. Doe hetzelfde met de rest van het deeg, tot u ca. 12 scones hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Laat afkoelen. Meenemen: neem de cheddarscones mee in een afgesloten bakje. Eet ze zo of met gezouten boter of blauwaderkaas.
U kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Volg het recept op de dag zelf vanaf oven voorverwarmen.
Cheddarscones
null porties
145 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en meng totdat het een fijn kruim wordt. Voeg de bieslook, tomaat en 50 g kaas toe en meng goed. Schenk de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een snijplank met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 1/2 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 6 cm doorsnede. Doe hetzelfde met de rest van het deeg, tot u ca. 12 scones hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Laat afkoelen. Meenemen: neem de cheddarscones mee in een afgesloten bakje. Eet ze zo of met gezouten boter of blauwaderkaas.
U kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Volg het recept op de dag zelf vanaf oven voorverwarmen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
50 g koude boter
4 el verse bieslook
50 g semi-zongedroogde tomaten
75 g Cheddar Tophat
150 ml melk
0 bloem
Dit heb je nodig
bakpapier, deegroller