Scones zonder karnemelk
bewaar
bewaar

Scones zonder karnemelk

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

bewaartipJe kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scones zonder karnemelk

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig