Noriscones met wasabi-hüttenkäse
Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Knip de norivellen met een schaar in kleine stukjes. Meng het bakpoeder en zout met het zelfrijzend bakmeel en werk met je vingers snel de boter erdoor. Meng de kaas erdoor. Voeg de karnemelk toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed de fijngesneden nori er snel in delen doorheen.
Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd in 10 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de extra karnemelk. Bestrooi met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de hüttenkäse met de wasabi. Serveer de scones met de wasabihüttenkäse.
Noriscones met wasabi-hüttenkäse
Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip.
null porties
215 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Knip de norivellen met een schaar in kleine stukjes. Meng het bakpoeder en zout met het zelfrijzend bakmeel en werk met je vingers snel de boter erdoor. Meng de kaas erdoor. Voeg de karnemelk toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed de fijngesneden nori er snel in delen doorheen.
Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd in 10 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de extra karnemelk. Bestrooi met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de hüttenkäse met de wasabi. Serveer de scones met de wasabihüttenkäse.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 norivellen
100 g Parmigiano Reggiano
1 tl bakpoeder
2 g zout
250 g zelfrijzend bakmeel
75 g ongezouten roomboter
175 ml karnemelk
2 el sesamzaad
200 g koelverse hüttenkäse kaas
1 tl wasabipasta
Dit heb je nodig
bakpapier