Komkommersushi met zalmvulling
Een frisse sushi die je als hapje of bij de brunch kunt serveren.
Aan de slag
Snijd de zalm zeer fijn. Scheur het norivel in kleine stukken. Snijd de sushigember fijn. Meng de hüttenkäse met de wasabipasta, sushigember en 1 tl vocht van de sushigember (per 20 porties). Schep de zalm en nori door het hüttenkäsemengsel.
Snijd de komkommer in plakken van 2 cm. Verwijder met een vork de zaadlijsten uit elke plak, maar zorg dat de komkommerrand intact blijft. (steek de vork in de zaadlijsten en draai rond) Vul de komkommers met het zalm-hüttenkäsemengsel. Verdeel over een mooi bord en serveer met stokjes en de sojasaus.
Komkommersushi met zalmvulling
Een frisse sushi die je als hapje of bij de brunch kunt serveren.
null porties
20 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalm zeer fijn. Scheur het norivel in kleine stukken. Snijd de sushigember fijn. Meng de hüttenkäse met de wasabipasta, sushigember en 1 tl vocht van de sushigember (per 20 porties). Schep de zalm en nori door het hüttenkäsemengsel.
Snijd de komkommer in plakken van 2 cm. Verwijder met een vork de zaadlijsten uit elke plak, maar zorg dat de komkommerrand intact blijft. (steek de vork in de zaadlijsten en draai rond) Vul de komkommers met het zalm-hüttenkäsemengsel. Verdeel over een mooi bord en serveer met stokjes en de sojasaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gerookte zalm
1 norivel
1 el sushigember
100 g koelverse hüttenkäse kaas
1 tl wasabipasta
2 komkommers
50 ml sojasaus