Pittige balletjes
Aan de slag
Snijd de peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en doe met het gehakt in een kom. Voeg de rode peper, de ketjap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de pinda's. Druk de pinda's er een beetje in. Verhit de olie en bak de balletjes op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Laat de balletjes 8 min. op laag vuur verder garen. Lekker met sperziebonen in pittige kokos (recept elders op ah.nl/recepten) en witte rijst.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige balletjes
bijgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en doe met het gehakt in een kom. Voeg de rode peper, de ketjap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de pinda's. Druk de pinda's er een beetje in. Verhit de olie en bak de balletjes op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Laat de balletjes 8 min. op laag vuur verder garen. Lekker met sperziebonen in pittige kokos (recept elders op ah.nl/recepten) en witte rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
3 cm verse gember
500 g gehakt
2 el ketjap manis
1 teen knoflook
100 g pinda's
3 el zonnebloemolie