Winterrisotto met spekjes
Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten.
Aan de slag
Breng water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de risottorijst toe aan het achtergebleven spekvet en bak de rijst al roerend 3 min. Voeg al roerend in delen ⅙ bouillon toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen. Doe de deksel op de pan en stoof de risotto op laag vuur 10 min.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 5 min. Kook de broccoli in ruim kokend water in 4 min. beetgaar. Schep de spekjes en de groenten bij de risotto. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al omscheppend nog 1 min. door. Voeg de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Serveer het gerecht in diepe borden.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Winterrisotto met spekjes
Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de risottorijst toe aan het achtergebleven spekvet en bak de rijst al roerend 3 min. Voeg al roerend in delen ⅙ bouillon toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen. Doe de deksel op de pan en stoof de risotto op laag vuur 10 min.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 5 min. Kook de broccoli in ruim kokend water in 4 min. beetgaar. Schep de spekjes en de groenten bij de risotto. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al omscheppend nog 1 min. door. Voeg de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Serveer het gerecht in diepe borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 ml kraanwater
1 runderbouillontablet
250 g magere spekreepjes
300 g risottorijst
2 el traditionele olijfolie
400 g champignon roerbakmix
300 g koelverse broccoliroosjes
100 ml kookroom
½ tl gemalen nootmuskaat