Penne met spekjes en broccoli
Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker.
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer). Snijd de tomaten in plakjes, de ui in dunne ringen en de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes. Snijd ook de knoflook fijn.
Meng in een schaal de tomaat met de ui en 1/3 van de olie, breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de verpakking. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 min goudbruin. Schep de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe. Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng de spekjes en de rest van de olijfolie erdoor.
Penne met spekjes en broccoli
Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer). Snijd de tomaten in plakjes, de ui in dunne ringen en de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes. Snijd ook de knoflook fijn.
Meng in een schaal de tomaat met de ui en 1/3 van de olie, breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de verpakking. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 min goudbruin. Schep de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe. Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng de spekjes en de rest van de olijfolie erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
6 tomaten
1 ui
300 g koelverse broccoliroosjes
2 tenen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
300 g penne
250 g magere spekreepjes