Mozzarella-pastasalade met spekjes
Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Instructievideo - 01:41 min.
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
1 avocado
5 trostomaten
200 g mozzarella
1 el traditionele olijfolie
125 g Provençaalse magere spekreepjes
1 tl verse tijm