Provençaalse pastasalade
De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.
Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken. Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes. Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Provençaalse pastasalade
De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.
Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken. Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes. Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
1 el traditionele olijfolie
250 g Provençaalse magere spekreepjes
1 citroen
225 g diepvries tuinerwten
1 ui
1 komkommer
100 g salade kaasblokjes