Mediterrane pastasalade met kip
Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder stromend water koud.
Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 3-4 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui en de wokgroente aan de kip toe en bak al omscheppend in 4-6 min. knapperig gaar. Schep de kip met de groenten in een wijde lage schaal en laat snel afkoelen.
Schep de kip met de groenten en de kaasblokjes door de pasta. Voeg de rest van de olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Mediterrane pastasalade met kip
Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder stromend water koud.
Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 3-4 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui en de wokgroente aan de kip toe en bak al omscheppend in 4-6 min. knapperig gaar. Schep de kip met de groenten in een wijde lage schaal en laat snel afkoelen.
Schep de kip met de groenten en de kaasblokjes door de pasta. Voeg de rest van de olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
3 el traditionele olijfolie
350 g kipfiletreepjes naturel
1 ui
400 g Provençaalse wokgroente
200 g salade kaasblokjes
2 el witte balsamicoazijn
30 g pijnboompitten