Mediterrane maaltijdsalade
Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk.
Aan de slag
Kook penne volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in een wijde kom afkoelen. Snijd ui in dunne partjes en komkommer in halve plakjes. Breng 2/3 van de spinazie met weinig water aan de kook totdat het slinkt. Lek uit in een vergiet en laat afkoelen.
Giet de tonijn af en vang de olie op. Pers de citroen uit. Meng de olie met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de penne, spinazie, rest van de spinazie, tonijn, kaasblokjes, ui, komkommer en de dressing kort voor het serveren.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Mediterrane maaltijdsalade
Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook penne volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in een wijde kom afkoelen. Snijd ui in dunne partjes en komkommer in halve plakjes. Breng 2/3 van de spinazie met weinig water aan de kook totdat het slinkt. Lek uit in een vergiet en laat afkoelen.
Giet de tonijn af en vang de olie op. Pers de citroen uit. Meng de olie met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de penne, spinazie, rest van de spinazie, tonijn, kaasblokjes, ui, komkommer en de dressing kort voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
2 uien
1 komkommer
300 g verse bladspinazie
160 g tonijnstukken in olijfolie
1 citroen
200 g salade kaasblokjes