Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen
Een gezonde maaltijdsalade willen we elke dag wel eten. Zeker deze versie met tonijn.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.
Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om. Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.
Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen
Een gezonde maaltijdsalade willen we elke dag wel eten. Zeker deze versie met tonijn.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.
Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om. Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
500 g sperziebonen
4 middelgrote scharreleieren
75 g pompoenpitten
145 g tonijnstukken in olijfolie
1 rode ui
1 citroen
85 g veldsla