Maaltijdsalade met groene groenten en tonijn
In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook!
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Snijd de spinazie grof.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing. Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord.
Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1tl kappertjesvocht (per persoon). Breng op smaak met zwarte peper. Bestrooi met de pompoenpitten.
Maaltijdsalade met groene groenten en tonijn
In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook!
hoofdgerecht
null personen
285 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Snijd de spinazie grof.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing. Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord.
Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1tl kappertjesvocht (per persoon). Breng op smaak met zwarte peper. Bestrooi met de pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g verse sperziebonen
50 g babyspinazie
107 g zwarte bonen in blik
60 g tonijnstukken in olijfolie
½ tl gedroogde dragon
1 tl kappertjes in pot
2 tl pompoenpitten