Hollandse nasi
Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.
Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.
Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Hollandse nasi
Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.
Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.
Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 prei
2 uien
500 g winterpeen
4 el zonnebloemolie
100 g boemboe nasi goreng
150 ml kraanwater
350 g Gelderse rookworsten
4 middelgrote scharreleieren