Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de gehaktballetjes erbij en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg de knoflook, de tijm, de ketjap en peper en zout naar smaak toe, schenk er 150 ml water bij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook.
Schep de ui en de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal. Schep de wortel erdoor. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Verdeel het braadvocht erover. Bak de ovenschotel in ca. 40 min. gaar en goudbruin.
Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de gehaktballetjes erbij en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg de knoflook, de tijm, de ketjap en peper en zout naar smaak toe, schenk er 150 ml water bij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook.
Schep de ui en de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal. Schep de wortel erdoor. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Verdeel het braadvocht erover. Bak de ovenschotel in ca. 40 min. gaar en goudbruin.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el olijfolie
2 uien
2 schaaltjes rundersoepballetjes
1 teen knoflook
2 tl gedroogde tijm
2 el ketjap
700 g winterpeen
1 duopak aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet